ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Peste 60.000 de români au votat în stăinătate! Au apărut şi primele incidente (VEZI ÎN TIMP REAL CUM VOTEAZĂ ROMÂNII DIN DIASPORĂ)

Până la această oră peste 62.000 de români din Diasporă au votat. Aproximativ 25.000 de români au votat prin corespondenţă, iar restul s-au prezentat la urmele de vot. Cele mai multe voturi s-au înregistrat în Republica Moldova. La Roma s-au format cozi imense în ciuda ploii de afară. Cozi s-au format şi în Spania.

O secţie de votare din Germania nu a putut fi deschisă vineri, în prima zi a scrutinului prezidenţial în diaspora, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat.

„Din cauza unor elemente obiective, independente de MAE, secţia de votare numărul 194 din Herne (Germania) nu a putut fi deschisă astăzi, în pofida tuturor eforturilor de remediere a situaţiei întreprinse atât de Ambasada României la Berlin, cât şi de Consulatul General al României la Bonn”, precizează MAE.

Cetăţenii români din regiune au fost informaţi, pe multiple canale, de către Ambasada României la Berlin şi Consulatul General al României la Bonn, cu privire la această situaţie şi la opţiunile alternative. Secţia îşi va desfăşura în mod normal activitatea în timpul zilelor de sâmbătă şi duminică, conform orarului stabilit prin lege, mai arată MAE.

Românii din străinătate pot vota, timp de trei zile, începând de vineri, pentru a alege preşedintele ţării. Pentru ei au fost organizate 835 de secţii.

Prima zi a votării în străinătate s-a încheiat la Auckland – Noua Zeelandă şi Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane şi Adelaide din Australia.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale de a se prezenta la vot pe durata tuturor celor trei zile (vineri, sâmbătă şi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Cetăţenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE.

VEZI AICI IN TIMP REAL VOTUL ROMÂNILOR DIN DIASPORĂ

https://prezenta.bec.ro/prezidentiale10112019/abroad-precincts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *