Alegerile pentru primăria Moscovei, fără candidați din partea opoziției

Cinci candidați la alegerile pentru Primăria Moscovei au fost înregistrați, marți, de Comisia Electorală care a prezentat o listă fără candidați din partea opoziției ruse pentru alegerile municipale. Primarul Serghei Sobianin, în funcție din 2010, care candidează ca independent, este unul dintre cele cinci persoane a căror candidatură a fost aprobată de Comisie pentru alegerile municipale din 9 septembrie.

Creditat cu 34% din intențiile de vot, potrivit unui sondaj realizat de centrul independent Levada, Sobianin va avea drept rivali un candidat din partea Partidului Comunist, doi din partea partidelor naționaliste – Partidul Liberal Democrat al lui Jirinovski și „Rusia Dreaptă“ – precum și un candidat de la „Ununea citadinilor“. Nici o candidatură din partea opoziției anti-Kremlin nu a fost aprobată de comisia electorală.

„Miracolul nu a avut loc. Sobianin a decis să nu mă lase să mă prezint”, a scris pe Facebook fostul deputat Dmitri Gudkov, aflat în conflict cu Kremlinul. „Moscova este acum un adevărat sultanat“. „Consider că aceste alegeri sunt ilegale și nu voi recunoaște rezultatele „, a continuat el.”Singura forţă politică ce se poate opune primarului suntem noi (opoziţia). Toate alegerile municipale de la Moscova au dovedit-o”, a subliniat Gudkov.

În timpul ultimelor alegeri municipale de la Moscova, din septembrie 2013, Serghei Sobianin a fost reales în funcție cu 51,3% din voturi. Principalul adversar al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, s-a clasat pe locul doi, cu 27,2% din voturi. El a denunțat apoi fraudele și a cerut reluarea alegerilor, dar nu i s-a dat câștig de cauză.

Declarat neeligibil până în anul 2024 ca urmare a unei sentințe judecătorești, Aleksei Navalnîi nu a putut să se prezinte pentru alegerile prezidențiale din martie, câștigate de Vladimir Putin. Opoziția anti-Putin este absentă, de asemenea, în Duma, camera inferioară a Parlamentului rus, unde nu a obținut niciun loc în alegerile legislative din 2016.

Nepoata lui Serghei Skripal candidează la Iaroslav din partea unui partid controlat de Kremlin

Victoria Skripal, nepoata fostului agent dublu Serghei Skripal, otrăvit cu un agent neurotoxic în Marea Britanie în urmă cu câteva luni, candidează pentru un loc în legislativul regiunii Iaroslavl, din centrul Rusiei, din partea partidului social-democrat „Rusia Dreaptă”, controlat de Kremlin, a declarat marți pentru agenția dpa o purtătoare de cuvânt a acestei formațiuni.

Victoria Skripal locuiește în Iaroslavl, care se învecinează cu regiunea Moscova, și are „o poziție politică civică activă”, a indicat purtătoarea de cuvânt.
Ea este o susținătoare a partidului „Rusia Dreaptă” și intenționează să intre în rândurile acestuia.

Unchiul său Serghei Skripal, 66 de ani, şi verişoara sa Iulia,în vârstă de 33 de ani, au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe o bancă din oraşul Salisbury, din sudul Angliei, în ziua de 4 martie, şi s-au aflat în stare critică mai multe săptămâni. Serghei şi Iulia Skripal au fost externaţi între timp din spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *