Alertă! Arafat atrage atenția asupra  unui  fake  news foarte  periculos

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății,  și  șef al Departamentului  pentru Situații de  Urgență, dr. Raed Arafat,  a declarat, joi seara, la Antena 3, după ce Senatul a votat legea carantinării și izolării,  că există  posibilitatea ca numărul de infectări să crească în România. Șeful DSU a punctat și  că se fact tot mai multe teste, iar ritmul nu va încetini. De asemenea, Arafat  a atras  atenția și asupra unui  fale  news  foarte  periculos.

Dr. Raed Arafat i-a pus la punct pe medicii care au apărut în emisiuni televizate și au vorbit despre coronavirus, precizând că niciunul dintre aceștia nu erau specialiști epidemiologici și le-au dat sfaturi greșite românilor. Totodată, secretarul de stat din MAI a dezvăluit un alt mare ”fake” care a apărut în piața zvonurilor.

”Testările au început să crească și vor continua să crească, din ce știu. Este foarte bine.

DSP trebuie reformat. Ministrul Sănătății dorește să facă asta. Am ajuns la DSP ca șeful să nu fie medic.

La TV au vorbit medici de pe alte ramuri: un oftalmolog, unul de la medicină legală, nu au vorbit oameni care se pricep, epidemiologi.

Vom evita măsuri generalizate, ca prima dată, și vom lua măsuri pe zone.

Astăzi a apărut un fake foarte interesant: că s-a testat în România și 90% din populație are anticorpi. Asta înseamnă că oamenii nu se mai protejează. Este un fake periculos.”, a declarat Arafat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.