ALERTĂ. Asistații Social Care Refuză Munca Rămân Fără Bani!

Adio, lăfăială pe banii statului ! Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la Legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul social. }n prezent, exist peste 200.000 de persoane care primesc ajutor social, majoritatea refuzând să muncească. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, prevederea devine obligatorie.

Modificarea aprobată de Iohannis:

„(7) Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.”

De asemenea, cei care primesc ajutor social sunt nevoiți să exercite activități în beneficiul comunității, în cuantumul banilor primiți.

„(2) Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una sau mai multe persoane majore apte de muncă, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiară, au obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii.”, se mai arată în noua lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *