ALERTĂ. Cine ESTE Noul Șef Al DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va anunța astăzi, la ora 13.00, marele câștigător la șefia DNA. În cazul în care niciunul dintre cei 6 candidați nu l-au convins pe Tuorel Toader procedura va fi reuluată. În cazul în care, totuși, unul dintre candidați a trecut proba interviului propunerea va fi transmisă la CSM pentru un aviz obligatoriu, dar consultativ. Avizul CSM va ajunge la președintele Klaus iohannis care poate respinge, conform noii legii, propunerea o sigură dată.

Candidaturile depuse până la data limită fixată, respectiv 24 august 2018, la Ministerul Justiţiei pentru selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt Paula – Nicoleta Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Andrei Bodean, Adina Florea Şi Sorin Armeanu.

Prima selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Atunci s-au înscris pentru șefia DNA 4 procurori, însă niciunul nu a reușit să-l convingă pe Toader că poate prelua conducerea Direcției Naționale Anticorupție, astfel că procedura a fost reluată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *