ALERTĂ. Clanul Gruia A Aruncat Pe Piață 50.000 De Euro Falși

Peste 40 de persoane, printre care și cinci membri ai temutului clan Gruia, au fost luate pe sus în această dimineață de polițiști și procurori într-o amplă acțiune care viza infracțiuni de proxenetism, trafic de droguri, trafic de influență și falsificare de bani. Nu mai puțin de 50.000 de euro falsși ar fi acum pe piața din capitală. Conform DIICOT, interlopii au introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria.

„Începând cu luna august 2017, un număr de 5 suspecţi, membri ai unui clan de notorietate, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai mulţi suspecţi, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punere în circulație de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism. Astfel, în perioada mai sus menționată, membrii grupului infracțional au cumpărat și introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului București, au traficat şi cumpărat influență şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată pe teritoriul municipiului Bucureşti”, arată procurorii într-un comunicat.

Persoanele vor fi aduse la DIICOT Central, anchetatorii urmând să stabilească dacă impun măsuri preventive în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.