ALERTĂ. Dăncilă, Chemată La Parchetul General!

Premierul Viorica Dăncilă ar putea veni astăzi la Parchetul General pentru a da declaraţii în dosarul în care se fac cercetări cu privire la violenţele din 10 august de la Mitingul Diasporei. Până în prezent, la Parchet au fost înregistrate peste 700 de plângeri.

Imediat după protest, Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, dar şi către vicepreşedintele instituţiei Frans Timmermans, acuzând că protestele au avut drept scop răsturnarea în forţă a Guvernului.

„Manifestația din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm și la izolarea forțelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii față de agresiuni și acțiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, s-a plâns Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *