ALERTĂ. Dăncilă îi dă REPLICA lui Iohannis!

Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, va susține o declarație de presă astăzi, 12 septembrie 2019, începând cu ora 19.00, la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff nr. 10.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că respinge propunerile făcute ieri de premierul Viorica Dăncilă și i-a cerut Vioricăi Dăncilă să meargă în Parlament pentru validarea cabinetului ministerial, acuzând că prin propunerea unor miniștri din ALDE, Dăncilă încalcă Constituția. Președintele Klaus Iohannis a ținut să-i transmită premierului Viorica Dăncilă că este absolut necesar să meargă în Parlament pentru o revalidare a Cabinetului.

„Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar! Dar, în acest context, dați-mi voie să explic un pic cum am ajuns aici. Am primit o astfel de solicitare de remaniere la sfârșitul lui august, iar la câteva ore după ce primisem solicitarea de remaniere, partidul ALDE a anunțat public că părăsește coaliția de guvernare. În aceste condiții, Constituția solicită explicit un vot din partea Parlamentului în situația în care se înlocuiesc miniștrii. Această chestiune este foarte clară, drept pentru care, la momentul respectiv, am refuzat remanierea solicitată.

După câtva timp, doamna Prim-ministru a venit cu o solicitare de numire a unor miniștri interimari. Din același motiv, fiindcă Guvernul acum, în noua configurație politică, în conformitate cu Articolul 85 din Constituție, trebuie să se prezinte în fața Parlamentului, am refuzat și acea solicitare.

Acum, doamna Prim-ministru vine a treia oară cu o astfel de solicitare.

Doamnă Prim-ministru, vă spun acum direct și public: trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastră! Altfel, lucrurile nu se pot rezolva.

Această nouă solicitare, pe care o refuz, vine cu o noutate. Este cras neconstituțională, fiindcă, între timp, este foarte clar și s-a anunțat și public, și în scris, că ALDE a părăsit coaliția de guvernare. Deci, nu încape nicio îndoială: Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului!

Se vede că doamna Prim-ministru se teme de un vot în Parlament și încearcă să tragă de timp. În același fel, se vede că, de fapt, PSD, într-un mod jalnic, se agață de putere, tergiversează o procedură care este explicit și clar solicitată în Constituție.

Repet: nici un ministru nu va fi numit nou în Guvern, decât după validarea din Parlamentul României!”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *