Alerta de pestă porcină, la Sibiu, după sacrificarea unui animal bolnav

Un laborator din Cluj-Napoca a confirmat, joi, existența unui focar  de pestă porcină în judeţul Sibiu, în localitatea Colun, unde a fost sacrificat un porc bolnav, din a cărui carne se pare că s-ar fi consumat deja, potrivit prefectului Maria Minea
„Lângă Porumbacu, în Colun, acolo s-a luat probă de la porc şi s-a dus la Cluj. A ieşit pozitiv. Azi-dimineaţă deja aveam confirmarea”, a explicat prefectul, potrivit agerpres.ro.

Minea spune că a fost informată în cursul dimineţii de către directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, Şerban Ţichindelean, că, potrivit analizelor efectuate la un laborator din Cluj-Napoca, există pestă porcină în judeţul Sibiu. Alertate, autorităţile sibiene, inclusiv poliţiştii, încearcă să dea de urma cărnii din porcul sacrificat, din care o parte se pare că a fost consumată de o familie de rromi, cu mulţi copii.

Dacă şi laboratorul de la Bucureşti va confirma existenţa pestei porcine la carnea din porcul sacrificat la Colun, prefectul Maria Minea anunţă că va convoca vineri dimineaţa Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, ca să se ia toate măsurile pentru protecţia populaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *