ALERTĂ. Decizie în Hexi Pharma! Societatea, amendată și dizolvată! Conducerea, CONDAMNATĂ

Compania Hexi Pharma a primit amendă penală de 2.6 milioane de lei și trebuie să plătească despăgubiri pentru 128 de spitale. De asemenea, societatea va fi dizolvată. Administratorul firmei, Flori Dinu, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, iar chimistul firmei a fost condamnat la 3,8 ani de închisoare, tot cu executare. Decizie poate fi atacată, nefiind definitivă.

Procurorii au cerut însă condamnarea a pedepsei maxime pentru Flori Dinu, director general, şi Mihai Leva, şef de producţie al firmei, dar şi aplicarea unei amenzi penale firmei.

Flori Dinu a declarat în ultimul cuvânt că nu a semnat niciodată acte cu privire produsele Hexi Pharma și că a fost arestată în festivalul cătușelor.

„Apreciez că am fost acuzată pentru fapte pe care nu le-am comis. La începutul urmăririi penale, actele de la dosar nu conţineau numele meu, însă, după moartea lui Codrea, am fost pusă sub acuzare pentru a da satisfacţie opiniei publice. Am fost reţinută şi arestată în ‘festivalul cătuşelor’. Am primit ameninţări cu moartea. Parchetul mă acuză că, în calitate de director, am semnat nişte documente pe care le-am depus la Ministerul Sănătăţii. Din declaraţiile de la dosar rezultă că eu nu am participat şi nu am fost niciodată implicată în procesul de întocmire a reţetelor. Un director nu are cum să verifice fiecare document în parte. Nu am fost implicată în procesul de producţie. Eu am fost informată că produsele respectau concentraţiile de pe etichete. La dosar nu există niciun studiu de specialitate sau un raport care să facă legătura între folosirea produselor Hexi Pharma şi apariţia infecţiilor nosocomiale în spitale”, a spus Flori Dinu.

Patronul Hexi Pharma Alexandru Codrea s-a sinucis în mai 2016 imediat după izbucnirea scandalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *