ALERTĂ. Dosarul de extrădare a lui Mazăre a ajuns în Madagascar!

„Dosarul domnului Radu Mazăre a fost predat astăzi la ora 8.00 ministerului de Extrerne, care. la ora 9.00, l-a transmis autorităților din Madagascar. Dosarul a fost trimis atât în limbile română și franceză. Concomitent dosarul a fost transmis și în format electronic în Madagascar, încă de sâmbătă seară. Ieri dimineață, un curier diplomat a plecat în Madagascar pentru a duce dosarul. Avem confirmarea de la autoritățile din Madagascar că au primit documentele. Am lucrat contracronometru. Dosarul de extrădare a fost transmis complet”, a declarat ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a susținut astăzi o declarație de presă cu privire la stadiul procedurii de extrădare a lui Radu Mazăre. Declarația va fi susținută la sediul Ministerului. Radu Mazăre a fost arestat miercurea trecută în Madagascar pentru 6 zile. La noapte ar urma să fie eliberat dacă documentele din România în vederea extrădării nu ajung la autoritățile de lângă oceanul indian. Dosarul pe care autoritășile române trebuie să-l trimită în Madagascar are 600 de pagini care trebuiau traduse în limba malgașă.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în Mamaia și în Constanța. El a plecat din România la finalul anului 2017 și se pare că ar avea un permis de rezident pentru 5 ani în Madagascar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *