Fost ministru al Justiției, audiat la Poliție

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a fost audiat la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, într-un dosar care vizează fapte din perioada 2012 în care acesta era avocat. El este audiat în calitate de martor.

Dosarul este repartizat de Parchetul General și care vizează intermedieri financiare realizate de Predoiu, în 2012, în calitate de avocat.

Cătălin Predoiu a declarat, după audierile de la Poliţie, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează o persoană fizică din Braşov, fostul ministru fiind întrebat despre asistenţa juridică pe care a oferit-o pentru vânzarea unei societăţi româneşti către una germană.

„Am dat declaraţii în calitate de martor, legat de un dosar care are în cercetare o persoană fizică din Braşov. În primul rând, nu s-a menţionat o astfel de faptă (spălare de bani, n..r), nu ştiu exact care e obiectul cercetării. (…) Am fost avocat al unei societăţi, dar nu are nicio legătură cu intermedierea. Contractul de asistenţă a vizat asistenţă juridică de vânzarea unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost întrebat decât cu privire la relaţia mea de avocat cu această societate. Am explicat când a fost încheiat contractul de asistenţă juridică, în ce a constat asistenţa şi cum s-a încheiat asistenţa juridică. ( ..) Absolut totul s-a desfăşurat normal, negocierile au vizat o vânzare către o companie germană, foarte mare. Negocierile au eşuat pentru că partenerul german nu a mai dorit să cumpere”, a declarat Cătălin Predoiu, la ieşirea de la audierile Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor Economice, din cadrul Poliţiei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, nimic din întreaga procedură nu s-a derulat în afara cadrului legal: „Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost în afara normalului – nu numai din punct de vedere legal, ci şi al standardului de tranzacţii”.

Întrebat dacă ar putea deveni suspect în această cauză, Predoiu a răspuns: „Nu are de ce. Eu am fost avocat care a asistat o posibilă tranzacţie de preluarea unei societăţi româneşti care nu s-a mai încheiat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.