ALERTĂ. George Maior, citat săptămâna viitoare în dosarul lui Kovesi!

Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost șef al SRI a fost citat pentru a da explicații în dosarul aducerii în România a lui Nicolae Popa din Indonezia, cauză în care a fost pusă sub învinuire fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, a fost audiat ieri și a spus la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție că nu poate da detalii din anchetă, însă a confirmat că SRI a fost implicat în operațiunea de identificare și localizare și aducere în țară a lui Nicolae Popa.

„SRI a fost implicat în această operațiune de identificare și localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes. Reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Am observat că multe persoane fac eforturi disperate ca această cooperare să afecteze capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”, a spus Coldea.

„Personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției n-am primit informații cu privire la posibile infracțiuni”, a spus Coldea despre o eventuală mituire a Laurei Codruța Kovesi. Tot ieiri a fost audiat și fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, însă el a declarat că ministerul pe care îl conducea nu a avut nicio contribuție în extrădarea lui Popa.

Kovesi este urmărită penal pentru aducerea lui Nicolae Popa în țară. Procurorul de caz Adina Florea este o apropiată a PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *