ALERTĂ. Guvernul României cere Comisiei de la Veneţia să-l dea afară pe Tudorel Toader!

Ministerul Justiției, Cătălin Predoiu, propune Guvernului României eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

În urma consultărilor cu prim-ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința lui Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Mandatul lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției. Practic, Tudorel Toader s-a autopropus în funcţie. Astăzi, CEDO a statuat că revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de şef al DNA s-a făcut ilegal. Demersul a fost iniţiat de Tudorel Toader, ministrul al Justiţiei la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *