Alertă În Penitenciare!

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au anunțat că intră în grevă japoneză începând de astăzi. Dacă ministerul Justiției nu reacționează și nu le garantează condiții mai bune de muncă și nu le plătește restanțele salariale cauzate de întârzieri la achitarea orelor suplimentare, sindicaliștii din amenință că de pe 3 octombrie vor întrerupe lucrul și vor oraganiza mitinguri la Ministerul Justiţiei şi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Activitatea din penitenciare ar putea avea de suferit foarte curând având în vedere că multe dintre cele 31 de sindicate au anunțat deja conducerile penitenciarelor că nu vor mai efectua ore suplimentare. De asemenea, au fost depuse sesizări împotriva ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a imputernicirilor.

„Rezultatul precedentelor discuţii cu ministrul Tudorel Toader şi reprezentanţii acestuia este doar o listă lungă de promisiuni nerespectate, ceea ce a şi determinat declanşarea acţiunilor de protest, care vor continuă până la rezolvarea problemelor sesizate şi demiterea actualului ministru al Justiţiei”, se arată într-un comunicat de presă al FSANP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *