ALERTĂ. Iohannis a acceptat PENSIONAREA lui Augustin Lazăr!

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, începând cu data de 27 aprilie 2019 prin pensionare.

Secția pentru procurori a CSM discută, în ședința de astăzi, cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr. Procurorul general a formulat cererea în contextul în care, la sfârșitul lunii, îi expiră mandatul la Parchetul general.

Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general, însă Tudorel Toader a respins toți candidații și a decis reluarea procedurii. Lazăr a fost supus unui tir de critici în ultima perioadă, după ce PSD a încercat să-l prezinte ca fiind fost torționar la Aiud în perioada în care făcea parte din Comisia de eliberări condiționate.

„Acum, în contextul campaniei electorale, vedeți ce tentație există de a fi folosită o anumită problemă lansată în spațiul public ca agent electoral și iată că au găsit ca fiind eficient să folosească agent electoral pe procurorul general, pe motiv că a avut câțiva ani înainte de 1989 activitate profesională în procuratura României. În calitate de procuror și de tânăr procuror, cum eram atunci, am respectat legea care la acea dată era în vigoare. Cu precizarea că standardele etice, am remarcat și noi, standardele etice ale legii de atunci nu erau la nivelul standardelor de astăzi, că practicile procuraturii nu erau toate la nivelul standardelor etice ale zilelor noastre și pentru aceasta am și făcut o delimitare a activității Ministerului Public de azi, pe care îl conduc, față de anumite practici discutabile, care existau în trecut. Delimitarea este foarte clar arătată de conduita procurorilor Ministerului Public de astăzi, inclusiv că ei au fost capabili și sub mandatul meu să rezolve niște dosare istorice, pe care alții nu le-au putut rezolva înainte”, a declarat Lazăr la RFI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *