ALERTĂ! Klaus Iohannis a ajuns la Guvern!

Așa cum a promis, preşedintele Klaus Iohannis s-a prezentat, joi, la sediul Guvernului pentru a participa la ședința Executivului. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Victoria, însoţit de consilierii săi Leonard Orban (consilier pe Afaceri Europene) şi Mihaela Ciochină (Departamentul legislativ).

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la începutul şedinţei de Guvern la care participă, că prezenţa sa are loc în baza atribuţiilor conferinte de Constituţie, iar preşedinţia şi guvernul nu îşi permit să nu colaboreze.

„În deschidere voi face pe scurt câteva remarci legate de prezenţa mea în această şedinţă de Guvern. Există întrebări în spaţiul public, poate şi între dvs. Participarea mea la şedinţa de Guvern are loc în virutatea atribuţiilor conferite preşedintelui României de către Constituţia României. Mai exact este vorba de atribuţiile din articolele 80, 86 şi 87 toate coroborate. Aceste chestiuni s-au mai discutat în România pentru că nu s-a ştiut foarte clar când poate să participe preşedintele la şedintele de guvern. Există o clarificare a CCR încă din 2007 care se referă la articolele pe care le-am citat care spune clar că preşedintele României poate să participe orcând la orice şedinţă de guvern”, a spus Klaus Iohannis citat de Mediafax.

„Această participare poate fi citită în trei feluri. În virtutea art 80 preşedintele veghează la buna guvernare şi preşedintele vine să verifice modul ân care funcţionează guvernul. În art 87 scrie că guvernul poate să consulte guvernului, fără să spună unde îl consultă, iar participarea la şedinţă este o formă legitimă. Foarte mulţi specialişti s-au referit numai la art 87”, a mai spus preşedintele.

Şedinţa vine la scurt timp după ce moţiunea de cenzură a picat în Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că este posibil ca în şedinţa de joi să fie introdusă şi ordonanţa ce vizează măsurile fiscale, dacă există avizul Consiliului Economic şi Social.ALE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *