Alertă. Kovesi, Delegată Şefa Procurorilor !

La doar câteva ore de la decizia CSM prin care Laura Codruţa Kovesi trebuia să se întoarcă la DIICOT Sibiu, aceasta a fost delegată de procurorul general Augustin Lazăr în funcţia de şef al Serviciului Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General ! Fosta şefă a DNA trebuia să meargă procuror la DIICOT, unitate de parchet unde Kovesi a mai activat înainte de a fi numită procuror general al României, în perioada 2004 – 2006. Kovesi a cerut luni Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze activitatea la DNA, după ce preşedintele Klaus Iohannis a decis revocarea sa din funcţie. La cârma DNA a fost numită interimar Anca Jurma, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declanţat procedura de numire a altui şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând ca pe 30 iulie să transmită către CSM propunerea.

Astăzi, la CSM, Augustin Lazăr a dat de înţeles că o va delega pe Laura Codruţa Kovesi într-o funcţie la Parchetul General invocând experienţa acesteia.

Procurorii Serviciului de Îndrumare şi Control, în numele procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, exercită atribuţiile de control ierarhic specifice acestei funcţii. Printre altele, Kovesi va putea analiza plângerile formulate împotriva măsurilor dispuse şi a actelor de urmărire penală efectuate de procurorii şefi direcţii şi secţii, precum şi plângerile formulate împotriva măsurilor dispuse şi a actelor de urmărire penală efectuate de procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel ori a soluţiilor dispuse de către aceştia, supuse controlului ierarhic al procurorului general, şi propun măsuri de soluţionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.