ALERTĂ. Mazăre va fi adus în România peste 5 zile!

Poliția Română anunță că Radu Mazăre va fi adus luni, 20 mai, în România în vederea executării mandatului de condamnare de 9 ani. „Dacă instanța aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt, am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta și aici, și în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare după ce se va termina pedeapsa mă voi întoarce aici în Madagascar, până la sfârșitul zilelor”, a spus Mazăre la un post TV.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat că autoritățile din Madagascar au acceptat extrădarea lui Radu Mazăre în vederea executării pedepsei de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în Constanța și Mamaia. Radu Mazăre a fost arestat pe 8 mai în Madagascar, unde se afla de la sfârșitul anului 2017. El va fi adus cu escortă.

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a declarat că fostul primar al Constanței se află sub protecția ONU, pentru că a cerut statut de azilant, și că nu va fi extrădat prea curând în România.

„Îl vizitez zilnic, îi duc mâncare. Este în centrul de unde urmează să fie extrădat. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună. Așteptăm documentele de extrădare. Dosarul ajunge la un judecător, nu o să fie imediat extrădat. Madagascar e o țară democrată. Când era pe aeroport să plece, a venit un comisar și i-a spus să meargă cu el și nu i-a arătat niciun document și l-a dus la acest centru, unde se află și acum.

El a depus cerere de azil politic. Nu ne așteptam să se întâmple ce s-a întâmplat. Așteptăm un document de la ONU, care să sperăm că e în avantajul lui. Acolo am depus cerere de azilant, la ONU. Cât timp i se analizează dosarul, el se află sub protecția lor. Tata are un teren pe care s-au construit niște investiții. El spune că oamenii de aici sunt de o bunătate nemaiîntâlnită. I-am dus cărți să citească.”, a declarat Răducu Mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *