Alertă meteo: Furtună cu tunete și fulgere, ca în plină vară, în Capitală!

 

O furtună puternică cu grindină, ploaie puternică, fulgere şi tunete s-a produs sâmbătă seara în Bucureşti, informează Antena 3. 

Capitala şi mare parte din ţară se află sub o avertizare meteo de vânt puternic, emisă de ANM, valabilă până luni, 1 martie 2021.

Fenomentele meteo specifice verii au fost surprinse de mai mulţi bucureşteni, care au publicat pe Facebook înregistrările.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de intensificări ale vântului, valabilă până luni la orele prânzului în întreaga ţară.

Potrivit meteorologilor, începând din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie), vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a ţării.

Duminică (28 februarie) şi luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice şi în zona de munte şi se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45 – 55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali se vor depăşi 80 – 90 km/h.

ANM precizează că, la munte, în general la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vor fi intervale în care va ninge, în timp ce, în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), şi pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru perioada din calendar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *