ALERTĂ! Noua relaxare a unor măsuri, programată de la 1 iulie, va fi amânată

Cea de a patra etapă de relaxare a unor măsuri, programată de la 1 iulie, va fi amânată, a declarat luni seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a precizat că aceasta este decizia Grupului de suport tehnico-știintific, în condițiile în care în ultimele două săptămâni a crescut semnificativ numărul de noi cazuri de coronavirus, după cea de a treia etapă de relaxare a unor restricții.

„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. – care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare”, a declarat Tătaru, la Digi 24.

El a avertizat că urmează „o săptămână de foc”.

„Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor. (…) Concetățenii noștri să se uite în jur, să vadă ce este în secțiile de terapie intensivă din spitale, să vadă că se poate deceda la 31 de ani fără comorbidități (…)”, a mai spus ministrul Sănătății.

269 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate, luni, de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă astfel la 26.582. De ieri până astăzi au decedat 22 persoane cu COVID-19 și au fost raportate 4.779 de teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *