ALERTĂ. Omul lui Dragnea de la Inspecția Judiciară, ȘEF la Investigarea magistraților! Vai de procurorii și judecătorii care l-au supărat pe Daddy!

Adjunctul Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan, a obținut, la interviul susținut pentru șefia Secției de anchetă a magistraților, cel mai mare punctaj, de 9.33, în vreme ce contracandidata sa, Florena Sterschi, a obținut 8,33.

Plenul CSM urmează să confirme numirea lui Stan la șefia Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a susținut, astăzi, în interviul susținut pentru șefia Secției de anchetă a magistraților, că printre amenințările la adresa acestei unități a identificat anumite campanii de presă, dar și frecvența ridicată a modificărilor legislative.

„În ceea ce privește planul meu managerial pentru această funcţie, am identificat premise pozitive și negative ale înființării acestei secții. Printre premisele pozitive, am identificat un efort de protecție a independenței magistraților care e o garanţie oferită de scoaterea acestei secții de sub orice influența exterioară a sistemului judiciar. Existența unui cadru legislativ care permite desfăşurarea separată a activității de urmărire penală, a activităților săvârșite de magistrați și existența unui ansamblu profesional cu experiența vastă și pregătită care reprezintă premisele unei faze solide de selecție a procurorilor care urmează sa-și desfășoare activitatea in această secție”, a declarat Gheorghe Stan.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a făcut presiuni directe la ministrul Justiției pentru a da o Ordonanță de menținere în funcție a lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan la Inspecția Judiciară. Tudorel Toader s-a conformat imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *