ALERTĂ. Onea Și „Portocală”, Sub Control Judiciar!

Lovitură pentru procurorii abuzivi! Fostul șef al DNA ploiești Lucian Onea și pentru Mircea Negulescu, zis Portocală! Anchetatorii de la Parchetul General au dispus măsura controlul judiciar împotriva celor doi. Negulescu și Onea nu mai au voie să părăsească România și trebuie să se prezinte săptămânal la Poliție pentru a da cu subsemnatul. Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt urmăriți penal pentru cercetare abuzivă, după mai multe plângeri făcute împotriva lor.

Conform Parchetului General, procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești sunt urmăriți penal, fiind suspectați că în perioada aprilie – mai 2015 ar fi constrâns o persoană (Vlad Cosma – n.r.) să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia, iar actele falsificate au fost expediate DNA Ploiești și folosite drept probe în două dosare penale.

„Procurori ai Secției de Urmărire Penală și Criminalistică efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal), arătau procurorii.

În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Parchetul Instanței Supreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.