ALERTĂ. Ordonanța lui Teodorovici NU se mai adoptă astăzi. Are aviz NEGATIV de la CES, suferă modificări de AMPLOARE, dar rămâne taxa pe lăcomie!

Ordonanţa de Urgenţă anunţată cu surle și trâmbițe de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a stârnit numeroase reacţii de revoltă în mediul de afaceri, dar şi o cădere dramatică a Bursei, nu va mai fi adoptată în şedinţa de Guvern de joi, aşa cum era planificat de dimineaţă. Actul normativ ar putea fi adoptat vineri. Astăzi la ședința de Guvern este prezent și președintele Klaus Iohannis, care a venit special pentru a preîntâmpina adoptarea unor acte normative controversate.
Modificările la Pilonul II de pensii nu vor mai fi în OUG. Singurele modificări posibile rămân acelea referitoare la mutarea a 0,5% din fond la Casa de Pensii şi la posibilitatea de a opta între Pilonul I şi Pilonul II. Prevederile legate de bănci vor suferi de asemenea modificări, ca urmare a presiunilor venite din mediul bancar.

Ordonanța a stârnit ample controverse, chiar șeful statului anunțând că adoptarea ei ar duce la explodarea prețurilor. Așa numita taxa pe lacomie rămâne însă valabilă. Contribuția care trebuie plătită la ANRE se reduce de la 3 la 2 la sută din cifra de afaceri.

Consiliul Economic și Social a avizat negativ proiectul ordonanței de urgență prin care Guvernul introduce noi taxe, inclusiv așa-numita „taxă pe lăcomie’, îngheață o serie de drepturi ale bugetarilor și amână majorarea punctului de pensie până la 1 septembrie 2019, cu derogare de la prevederile legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *