Alertă! Poliția Rutieră a prins sute de șoferi care conduceau sub influența drogurilor

Un număr de 199 de şoferi au fost surprinşi în trafic conducând sub influenţa substanţelor psihoactive pe parcursul anului trecut şi în prima parte a acestui an, pe raza municipiului București, iar la nivel naţional, cifra se ridică la 337.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere din cadrul Poliţiei Capitalei atrag atenţia asupra faptului că substanţele psihoactive influenţează comportamentul şoferilor prin prisma faptului că le afectează capacitatea de a mai conduce, le diminuează reflexele, le cresc gradul de nervozitate la volan, în cele din urmă existând posibilitatea reală ca aceştia să provoace accidente rutiere.

„Pe raza municipiului Bucureşti, în cursul anului 2018, poliţiştii Brigăzii Rutiere au depistat 144 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice, iar în primele 4 luni ale acestui an au depistat 55 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive, cele mai multe dosare fiind înregistrate pe raza Sectorului 3. În perioada 01.01.2018-30.04.2019, pe raza municipiului Bucureşti, pe fondul conducerii sub influenţa substanţelor psihoactive, au fost cauzate două accidente rutiere care s-au soldat cu rănirea uşoară a două persoane, cauzele principale ale acestor două accidente fiind neacordarea de prioritate vehiculelor şi traversarea neregulamentară”, a transmis Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, potrivit mediafax.ro.

Cei mai mulţi dintre şoferii prinşi la volan de către poliţiştii rutieri după ce au consumat diferite substanţe stupefiante au fost depistaţi pe raza Capitalei. La nivel naţional în perioada de referinţă au fost înregistrate aproximativ 500 de cazuri.

În prezent, conform datelor puse la dispoziţie de către IGPR, Poliția Rutieră are în dotare 8 dispozitive pentru depistarea substanțelor psihoactive, 6 fiind repartizate birourilor de poliție autostrăzi și două la Brigada Rutieră București.

Totodată, la nivelul Inspectoratului General se întreprind demersurile pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, pentru implementarea unui proiect ce are ca scop îmbunătățirea dotării poliției rutiere cu autospeciale prevăzute cu sistem de monitorizare audio-video, cinemometre laser, precum și cu 44 de dispozitive de depistare a substanțelor psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *