ALERTĂ. Preşedintele Iohannis, Declaraţii La Ora 18.00!

Preşedintele Klaus Iohannis va interveni în scandalul momentului declanşat de violenţele jandarmilor printr-o declaraţie, la ora 18.00.

De altfe, Klaus Iohannis a taxat încă de vineri noapte comportamentul autorităţilor faţă de participanţii la mitingul Diasporei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat Procurorului general al României să demareze cercetări privind intervenția de vineri a Jandarmeriei la protestul din Piața Victoriei. În urma acțiunilor Jandarmeriei, peste 450 de persoane au fost rănite.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, demararea de urgenţă a cercetărilor în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi elucidării modului concret în care s-a produs intervenţia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piaţa Victoriei din Bucureşti. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Procurorului general stabilirea legalităţii intervenţiei şi identificarea persoanelor şi a gradului de implicare sau vinovăţie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală.”.

La câteva ore de la primirea solicitării, Parchetul General a anunțat că s-a sesizat din oficiu, procurorii militari deschizând o anchetă.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *