ALERTĂ. „Prima Casă”, Prima Șpagă ! Pecheziții La Fondul De Garantare

Suspiciuni de mită la Fondul de Garantare a Creditelor ! Procurorii și polițiștii fac la această oră 23 de percheziții la diverse domicilii dar și la sediul Fondului de Garantare a Creditelor, după ce opt persoane sunt bănuite că ar fi solicitat sume de bani pentru urgentarea unor dosare. Conform anchetatorilor, persoanele cercetate ar fi condiționat urgentarea îndeplinirii actelor ce intră în îndatoririlor lor de serviciu de primirea unor sume de bani.

Angajații Fondului de Garantare ar fi cerut bani de la beneficiari ai unor programe sociale ce implică garanții din partea statului român, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite în mod direct sau prin intermediul unor apropiați, fiind creat astfel un mecanism între funcționarii instituției din diverse compartimente, având ca scop obținerea de beneficii personale.

În acest mod nu se respectă ordinea înregistrării cererilor, nu sunt acordate șanse egale și este încălcat accesul liber al beneficiarilor de bună credință, câștigători fiind doar cei ce se încadrează în ,,prioritățile” angajaților, în schimbul sumelor de bani date ca recompensă. Opt suspecți vor fi duși la Parchet, iar procurorii vor audia aproximativ 60 de martori. În dosar este implicat și un subofițer din cadrul unei unități militare din București, cercetările față de acesta fiind realizate distinct de către procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Fondul de Garantare a Creditelor se ocupă de programul Prima Casă, prin care statul oferă credite cu dobânzi mici pentru achizionarea unei locuințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *