ALERTA! Primele Declaraţii Ale Şefei DNA! Ce A Anunţat Jurma?

Procurorul general, Augustin Lazăr, a prezidat ceremonia de predare-primire a mandatului la DNA. Numai c la ceremonie nu a participat şi Laura Codruţa Kovesi, ea fiind în concediu. Lazăr i-a mulţumit lui Kovesi pentru activitatea sa la DNA şi nu a contenit cu laudele la adresa Ancăi Jurma, cea care va ocupa funcţia de şef interimar. Este pentru prima dată când un procuror care va ocupa o funcţie până la definitivarea procedurii de selecţie este prezentat într-o ceremonie oficială.

Procurorul general a amintit contextul controversat în care a fost revocată din funcţie Laura Codruţa Kovesi şi a spus că aceasta îşi va continua activitatea la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Reamintim că ieri, Augustin Lazăr a delegat-o pe Kovesi în funcţia de şef al Serviciului Îndrumare şi Control de la PÎCCJ.

Anca Jurma şi-a prezentat obiectivele şi a spus că DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, relevantă şi care să lupte cu corupţia la cel mai înalt nivel.

Luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat declanşarea procedurii de numire a unui procuror şef la DNA. CV-uri şi proiectele de management trebuie depuse până la data de 23 iulie, iar „câştigătorul” va fi anunţat pe 30 iulie. Propunerea va ajunge la CSM, care are la dispoziţie 30 de zile pentru a da un aviz. Ultimul cuvânt îl va avea preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *