ALERTĂ. Procesul „Colectiv” Se Reia De La Zero!

Lovitură pentru victimele din dosarul Colectiv ! Procesul se va relua de la zero, întrucât judecătorul care analiza cauza se va pensiona începând cu 1 septembrie, ca urmare a unei solicitări formulată la CSM, cerere care va fi analizată în ședința de mâine a Consiliului. Valeriu Mihai Terceanu, judecătorul care solicită pensionarea, a fost acuzat de rudele victimelor că tergiversează procesul. El este fostul soț al Geaninei Tecuceanu, judecătorul condamnat pentru luare de mită în dosarul Transferurilor de fotbaliști.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv pe 28 aprilie 2016. Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările au fost extinse şi asupra reprezentanţilor firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks. În 15 ianuarie 2018, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanţe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetaţi doi angajaţi ai ISU, Antonina Radu şi George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar este judecat şi judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Incendiul din clubul Colectiv, izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015, a durat, potrivit datelor oficiale, 153 de secunde. În urma acestei tragedii şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, iar alte 150 au fost rănite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.