Alertă! Toader cere din nou revocarea lui Lazăr și o propune pentru a doua oară pe Adina Florea la șefia DNA

Ministrul Justiţiei a anunţat, duminică, că pe 27 decembrie îi va trimite preşedintelui documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general şi că îi va trimite din nou actele şi pentru cei 5 procurori respinşi, printre aceştia aflându-se şi Adina Florea, pentru şefia DNA.

„Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Ministrul l-a acuzat din nou pe procurorul general că trage de timp.

„În opinia mea nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 19 aprilie. De ce spun asta? Pentru că s-a dus la Curtea de Apel Alba Iulia, la dânsul acasă, dar eu nu am evaluat persoana juridică , ci procurorul general, care îşi desfăşoară atribuţiile sau nu-şi desfăşoară atribuţiile la Bucureşti, după aceea judecătorul de la Alba Iulia a trimis la Bucureşti, cel de la Bucureşti şi-a declinat şi el competenţa, competenţa, conflict negativ şi, culmea, ca să fie sigur că ceea ce nu i-a ieşit la Alba Iulia , de a sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, unde dura multă vreme, a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale că are o mare nedumerire: dacă poate sesiza instanţa de contencios administrativ de persoană fizică sau pe persoană juridică, adică cu nume şi prenume sau cu funcţia de procuror general. Şi orbul vede că e o tragere de timp”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, citat de Mediafax.

Ministrul Justiţiei a precizat că va trimite din nou şi celelalte cinci propuneri de procurori refuzate de şeful statului, printre care se numără şi cea a Adinei Florea la conducerea DNA.

„Pe 27 trimit la preşedintele Republicii, finalizez procedura de revocare a lui (Augustin Lazăr -n.r.), după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că nu au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp, chiar CNSAS spune nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM-ului. Deci, revin cu celelalte cinci (propuneri -n.r.)”, a completat Toader.

Întrebat dacă este vorba de aceleaşi cinci propuneri, ministrul Justiţiei a răspuns: „Sigur că da, arătându-i că nu e vorba de nelegalitate, cum mi-a scris”.

Întrebat dacă o trimite din nou pe Adina Florea, Toader a precizat: „Pe ceilalţi cinci, toţi. Arătându-i că nelegalitatea arătată de preşedinte nu a existat şi nu există”.

Pe 28 noiembrie, preşedintele anunţa că o respinge pe Adina Florea pentru conducerea DNA, dar şi pe Florena-Esther Sterschi, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; pe Elena Giorgiana Hosu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; pe Iuliana Nedelcu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pe Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Şeful statului a motivat respingerile precizând că nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *