Alertă! Se așteaptă o tornadă în București

Cel mai popular  site meteo din lume, accuweather.com, prognozează pentru luni, 5 mai, în București, furtuni violente, ploi în averse, vânturi puternice și chiar o posibilă tornadă.

De asemenea,  și Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis un avertisment pentru cei aflați în Capitală zilele următoare, anunțând că Bucureștiul va fi lovit de fenomene meteo periculoase iar temperatura va scădea drastic, cu  aproape 20 grade Celsius, urmând să se înregistreze, miercuri dimineață, chiar și 6 grade Celsius.

Din 5 mai și până în prima parte a zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențial. De asemenea, și dr. Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, duminică seara, la Antena 3: „Suntem pregătiți, însă și populația trebuie să se pregătească și aici sfatul nostru este să se adapteze condițiilor care vor apărea, care sunt mai aproape de condiții de iarnă decât cele de vară”.

Și ISU București-Ilfov a postat pe pagina de Facebook a instituției, recomandări pentru populație: „Ca urmare a prognozei emise de ANM, vă recomandăm următoarele:
– Întrerupeți activitățile în aer liber;
– Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
– Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
– Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate”.

Meteorologii au emis duminică o informare meteorologică valabilă de duminică, 5 mai, de la ora 15:00 până miercuri, 8 mai, la ora 9:00, interval în care va ploua mult, vor fi furtuni și temperaturile vor scădea accentuat.

Pentru București,ANM a emis o prognoză meteo specială, avertizând că din după-amiaza zilei de duminică, 5 mai, și până în dimineața zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantități de apă însemnate, 15…25 l/mp și izolat posibil peste 30…35 l/mp.

În zilele de duminică (5 mai) și de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21-23 de grade, iar luni dimineața se vor înregistra 12-13 grade.

Vremea se va răci începând de marți, astfel încât dimineața se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11-13 grade, iar miercuri dimineața 6-7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *