Alertă! Siropul de tuse pentru copii Eurespal, retras din farmacii! Întrerupeți urgent tratamentul!

Probabil unul dintre cele mai folosite siropuri de tuse pentru copii, Eurespal, a fost retras, luni, din farmaciile din România și din Europa. Decizia a fost luată în urma unui studiu efectuat în Franța și care a dovedit că acest medicament poate genera afecțiuni cardiace. De asemenea, au fost interzise și comprimatele de Eurespal.

Decizia de oprire de la comercializare a fost luata după ce Agenția Națională de Securitate a Medicamentului din Franța a emis o alertă în țara respectivă. Atenționarea a fost emisă, luni, și în Romania, de către distribuitorii de medicamente, cu recomandarea de a se opri de la vânzare. De asemenea, Agenția Națională de Securitate a Medicamentului a solicitat pacienților care au achiziționat deja medicamentul să nu îl mai folosească și să îl ducă înapoi la farmacie.

Agenția franceză a medicamentului ANSM a fost anunțată de către producătorul Laboratoires Servier de decizia de retragere de pe piață a medicamentului fenspirid (Pneumorel în Franța, Eurespal în România) din cauza noilor dovezi de creștere a riscului de aritmii cardiace (prin alungirea QT). În România mai există și un alt preparat cu fenspirid (Epistat de la Gedeon Richter).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.