ALERTA: Terenul de sub Mall Baneasa se intoarce la stat. Decizia nu e definitiva. Cabinetul de avocatrua al Ioanei Basescu, vizat

Judecatorii Curtii de Apel au decis ca tot terenul zonei comerciale din nordul Capitalei să se întoarcă la stat. Cele 224 de hectare au aparţinut firmelor omului de afaceri Puiu Popoviciu sau Ioanei Basescu. Este vorba de terenul din nordul Capitalei unde au fost ridicate mai multe centre comerciale, dar şi noul sediul al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Decizia vine după ce omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la şapte ani închisoare în dosarul „Băneasa”. Decizia prevede, pe lângă returnarea celor 227 de hectare de teren în posesia statului, și anularea tuturor actelor care au fost încheiate cu privire la acest teren de către firmele omului de afaceri, inclusiv donarea catre municipalitate a unor suprafețe de teren pentru construirea căilor de acces către centrele comerciale și către spațiile rezidențiale.

În același dosar, au mai fost condamnați Cornel Șerban (fostul șef DGIPI) — 2 ani și 6 luni cu executare, Ioan Nicolae Alecu (rectorul USAMV București) — 6 ani de închisoare cu executare, Petru Pitcovici (fost șef în Direcția Generală Anticorupție din MAI) — 2 ani cu suspendare, Ștefan Diaconescu — 5 ani cu executare și Andrei Mihai Bejenaru — 6 ani cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2000 — 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *