ALERTĂ. Toader ignoră CSM: A trimis numirea Adinei Florea la DNA președintelui Iohannis!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat pe pagina sa de socializare că, în ciuda avizului negativ dat de CSM, a transmis propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA la președintele Klaus Iohannis.

„Astazi am transmis catre Presedintele Romaniei urmatoarele propuneri de numire in functii de conducere:
Adina Florea – procuror sef DNA;
Elena Georgiana Hosu – procuror sef adjunct DIICOT;
Florena-Esther Sterschi- procuror sef la Sectia de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ !”, a scris Toader pe Facebook.

 

Propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, Adina Florea, a primit aviz negativ de la CSM săptămâna trecută de la CSM. Avizul este unul consultativ, deși este obligatoriu. Ultimul cuvânt îl va avea însă președintele țării, Klaus iohannis.

Propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, Adina Florea, apare într-un dosar penal deschis chiar de instituția a cărui șefie este pe cale să o ia. Mai exact, procurorii anticorupție au început urmărirea penală in rem într-un dosar clasat în urmă cu doi ani și în care apar mai mulți procurori printre care și Elena Grecu, actualmente șef chiar în DNA.

Totul a început în 2016 când un om de afaceri din Constanța a depus mai ulte denunțuri la DNA împotriva procurorilor care îl anchetau. Inițial lucrarea penală a fost clasată, dar ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la 31 mai 2017 să se facă cercetări în dosar.

Adina Florea este fiica unui lider PSD care este la al 7-lea mandat în Consiliul Județean Constanța, Dumitru Florea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *