ALERTĂ. Tudorel Toader, Vizită Urgentă La Guvern!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că astăzi va ajunge la Guvern, fără a face precizări concrete în legătură cu această „vizită”. Întrebat de ce merge la Guvern și dacă va semna Ordonanţa de Urgenţă pentru amnistie și grațiere, Tudorel Toader a spus vizibil iritat că e normal ca un membru al Executivului să meargă la Guvern. „Mi-a dat cineva să semnez? Un membru al Guvernului merge la Guvern”, a replicat Toader.

Vizita ministrului Justiției la Palatul Victoria are loc cu o zi înainte de ședința guvernului Dăncilă, care va avea loc mâine şi în care, se pare, se va da o Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea, act normativ dorit foarte mult de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Tot astăzi, Toader a vorbit şi despre raportul Comisiei de la Veneţia. Raportul Comisiei de la Veneţia în care autorităţile de la Bucureşti sunt sfătuite să nu măcelărească legile Justiţiei este ignorat de ministrul Justiției Tudorel Toader. Acesta, proaspăt întors din concediu, n-a dorit să comenteze criticile aduse de la Comisia de la Veneţia, spunând că oricum este vorba despre un raport intermediar. În plus, Toader a spus că Ministerul Justiţiei se va pronunţa dacă i se va cere acest lucru. Cu toate acestea, România va formula un punct de vedere oficial pe care îl va transmite la Veneţia. Tudorel Toader s-a delimitat, din nou, de forma legilor justiției adoptate de Parlament. Tudorel Toader este membru al Comisiei de la Veneţia, însă a evitat să se pronunţe asupra criticilor, spunând că modificările din domeniul Justiţiei au fost operate de Parlament şi nu de către Ministerul Justiţiei. În plus Toader a spus că analiza comparativă a legilor nu se face în stradă.

„Vă rog să acceptați faptul că inclusiv eu cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneția exprimate printr-un aviz, fie el și intermediar. S-a afirmat că România va formula un punct de vedere oficial pe care îl va transmite Comisiei de la Veneția. În măsura în care Ministerul Justiției va fi solicitat în formularea acelui punct de vedere al României, evident că vom contribui și noi”, a răspuns Toader, întrebat dacă Parlamentul trebuie să țină cont de criticile Comisiei.

Comisia de la Veneţia a dat vineri publicităţii un raport intermediar privind schimările din sistemul judiicar din România, urmând ca în octombrie să redacteze raportul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *