Alertă: Un virus necunoscut a infectat sute de turiști, aflați pe litoral

După munte, iată că apar probleme şi la mare. În nordul litoralului, în ultimele zile, sute de turişti au ajuns la medic cu probleme  digestive grave. Printre ei sunt foarte mulţi copii. Oamenii cred că de vină ar fi apa mării, dar autorităţile exclud această variantă.

Un virus, deocamdată necunoscut, compromite vacanţele turiştilor pe litoralul românesc. Copii şi adulţi au umplut spitalele şi au golit farmaciile de medicamente

Claudia Tătărici, medic Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa: ”În ultimele zile, numărul solicitărilor la Ambulanţă a crescut cu aproximativ 80-100 pe 24 de ore”.

Oamenii au mâncat în diferite restaurante de pe litoral, tocmai de aceea sunt convinşi că de vină e apa mării sau apa de la robinet.

Autorităţile exclud varianta ca apa să-i fi îmbolnăvit pe oameni.

Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanţa: Calitatea apei în cele 48 de puncte de îmbăiere de pe litoralul românesc este bună sau foarte bună”.

Silviu Coșa, prefect Constanța:Atât în ceea ce priveşte apa de mare cât şi apa din piscinele unităţilor aflate pe litoral nu avem niciun indiciu care să releve un pericol pentru sănătatea turiştilor sau a populaţiei”.

Mulţi se gândesc că ar putea fi tot norovirus, un virus periculos care a îmbolnăvit sute de oameni în Râşnov.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *