ALEXANDER ADAMESCU, REȚINUT LA LONDRA

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost reținut de autoritățile britanice, luni seara, după ce o instanţă londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare în România. Este vorba despre un document fals, care ar fi fost prezentat de Adamescu jr. ca provenit de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor și care ar fi avut scopul de a demonstra existența unor condiții improprii în închisorile românești, astfel încât acesta să evite extrădarea.

Instanţa britanică a ridicat cauţiunea de care a beneficiat Alexander Adamescu, iar acesta este reţinut de autorităţile londoneze, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX de firma TNG & Alexander Adamescu.

„În urma unei corespondenţe oficiale între ziarul România Liberă şi Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, jurnaliştii români au trimis un Anglia un înscris a cărui autenticitate a fost contestată de Statul Român. Actul se referă la condiţiile de detenţie din penitenciarele din România. Prin urmare, motivul reţinerii este generat de o situaţie care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu şi nici redacţiei România Liberă”, se arată în comunicatul de presă remis joi MEDIAFAX.

Alexander Adamescu încearcă să evite extradarea în România, unde urmează să fie judecat în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, decedat în ianuarie 2017, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă. Pe numele lui Adamescu jr., judecătorii de la ÎCCJ au emis în mai 2016 un mandat de arestare în lipsă, fiind acuzat că se sustrage anchetei penale din 2014, când a fost deschis dosarul.

Alexander Adamescu a fost prins la Londra în iunie 2016, iar de atunci încearcă în instanță să evite extrădarea, iar în același timp duce o intensă campanie de lobby în presa internațională împotriva DNA și a mandatului european de arestare.

Sursa foto: www.sfin.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *