Alimente care ne menţin bronzul

În afara unei hidratări corespunzătoare cu ajutorul cremelor de corp, bronzul căpătat la plajă poate fi menţinut mai multă vreme şi cu ajutorul alimentaţiei adecvate. Un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten protejează pielea de acţiunea substanţelor care distrug celulele. Expunerea solară, căldura verii duce la pierderea unei cantităţi importante de apă şi săruri din organism, aşa că pentru menţinerea echilibrului trebuie să „abuzăm” de fructe şi legume, în special cele de sezon, pentru că sunt bogate în potasiu, calciu şi fier. Astfel fructele, legumele de culoare galbenă, portocalie, roşie şi verde sunt ideale pentru a vă menţine bronzul. Ele conţin vitamina A care favorizează producerea pigmentului melanină ce dă pielii nuanţa arămie. Prin urmare consumaţi morcovi, roşii, castraveşi, spanac, salată verde, broccoli, pepene galben şi roşu, caise, căpşuni şi cireşe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *