Alin Simota, Încă Aproape 7 Ani de Puşcărie!

Fostul om de afaceri Alin Simota, fost consilier judeţean şi finanţator al clubului Jiul din Petroşani, a fost condamnat Tribunalul Hunedoara la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru lipsire de libertate, şantaj şi constituirea unui grup infracţional. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul bodyguard al lui Simota, Cristian Litera. El a primit 9 ani şi 10 luni de închisoare, şi Cătălin Pitican, membru al aceleaşi grupări, pentru care instanţa a stabilit o pedeapsă de 7 ani de închisoare. Fosta soţie a lui Simota a primit o pedeapsă cu suspendare. Aceştia ar fi creat în urmă cu 5 ani o grupare infracţională specializată în şantaj, cămătărie şi alte acte de violenţă împotriva unor persoane de la care Simota avea de recuperat bani sau pentru care aceştia să-şi retragă plângerile formulate către diverse instituţii.

Decizia nu este definitivă.

Alin Simota a mai fost încarcerat în vara anului trecut, la întoarcerea din Dubai, după ce timp de un an şi jumătate s-a aflat pe lista infractorilor români daţi în urmărire internaţională. A primit sentinţe definitive în două dosare penale: doi ani de închisoare pentru conflict de interese şi jumătate de an de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, pedeapsa contopită pe care trebuia să o execute fiind de un doi ani şi o lună. În martie anul acesta, el a fost eliberat.

Fostul om de afaceri Alin Simota a fost consilier judeţean în Hunedoara, în perioada anilor 2008-2012, iar în anul 2008 a candidat la funcţia de primar al municipiului Petroşani. La sfârşitul anilor 2000, Alin Simota, supranumit şi „baronul Văii Jiului”, se afla în topul celor mai bogaţi oameni din judeţul Hunedoara, cu o avere care depăşea 20 de milioane de euro, obţinută aproape în totalitate din afaceri cu statul, în energie, construcţii, minerit şi prestări de servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.