Alina Ghica, salvatoarea lui Dragnea, a băgat în ședință și Instanța Supremă!

Colegiul de conducere al instanței supreme s-a intrunit discută astăzi situația completurilor de 5 judecători blocate după decizia Curții de Apel București în dosarul lui Liviu Dragnea.Tot astăzi se va stabili și când va avea loc tragerea la sorți pentru 2019 a completurilor de 5 judecători.

Secția de Judecători a CSM a recomandat ieri instanței supreme să constituie 3 completuri de 5 judecători în loc de două, astfel încât accesul la Justiție să se facă cu celeritate.

Curtea de Apel București a admis toate solicitările lui Liviu Dragnea. Judecătorul de caz a fost nimeni alta decât Alina Ghica, fost președinte CSM și semnatara proctocolului dintre Consiliu și SRI. Ghica este una dintre cele mai apropiate prietene ale Oanei Schmidt Haineala, șefa Corpului de Control la ministerul păstorit de Tudorel Toader.

Ambele au fost membri ai CSM și ambele au ocupat funcția de președinte al CSM.

După venirea la putere a PSD, Hăineală a fost numită secretar de stat la Ministerul Justiției în mandatul lui Florin Iordache și a fost considerată a fi adevăratul autor al OUG 13, ea fiind o apropiată a lui Liviu Dragnea. Ulterior, Hăineală a fost cercetată de DNA pentru rolul jucat în emiterea celebrei Ordonanțe, dar dosarul a fost închis în urma deciziei CCR care a blocat ancheta. Îndepărtă din Ministerul Justiției de secția pentru procurori a CSM care i-a încetat detașarea, Hăineală a revenit la Parchetul Bacău.

În mandatul lui Tudorel Toader, Hăineală a fost readusă în Ministerul Justiției și numită șef al Corpului de control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *