Ambasada Germaniei: Statul român modern a luat naştere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea şi Transilvania

„Statul român modern a luat naştere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea şi Transilvania. Am sărbătorit, împreună, aniversarea acestui stat român modern la 1 decembrie. Saşii transilvăneni s-au pronunţat şi ei, din proprie iniţiativă, pentru noul stat, la Adunarea Saşilor din ianuarie 1919, de la Mediaş”, precizează reprezentanţa diplomatică, adăugând că „relatări publice care contrazic această înţelegere sau care pot conduce la interpretări eronate nu corespund punctului de vedere al Guvernului Federal”, susține Ambasada Germaniei ca urmare a scandalului declanșat după ce DPA a scris că la 1 decembrie România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea provinciei maghiare Transilvania.

În plus, Ambasada Germaniei anunţă că a solicitat Agenţiei Germane de Presă DPA şi televiziunii publice ZDF o corectură a pasajelor respective din materialul „Rumänien feiert 100 Jahre Anschluss Siebenbürgens“, publicat la 01.12.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.