Ambasada Italiei încrezătoare că Şoşoacă nu va scăpa

Ambasada Italiei la București a anunțat într-un comunicat de presă că își exprimă ”aprecierea” după ce președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au condamnat public comportamentul senatoarei față de echipa de ziariști de la postul Rai Uno.

„Referitor la evenimentul în care au fost implicate corespondenta RAI Lucia Goracci şi echipa acesteia în ziua de 10 decembrie la Bucureşti, Ambasada Italiei în România exprimă aprecierea sa faţă de declaraţiile făcute de partea română, la cel mai înalt nivel instituţional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalistă şi echipa de televiziune şi de apărare a rolului ziariştilor şi a libertăţii de informare. Ambasada ia act de anchetele în curs şi este încrezătoare în implicarea instituţiilor române pentru a face lumină asupra celor întâmplate”, se arată în comunicatul oficial.

Procurorii cercetează acuzațiile aduse familiei Șoșoacă de ziariștii postului italian, care susțin că au fost sechestrați și agresați în apartamentul senatoarei, unde veniseră pentru un interviu. Soțul Dianei Șoșoacă a fost pus sub control judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *