Ambasadorul SUA, mesaj dur pentru politicieni: Schimbările din Justiție dau înapoi ceasul în anul 2000!

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a participat la deschiderea anului universitar la Facultatea de Drept a Univeristăţii Bucureşti. Klemm a criticat dir modificările aduse de Coaliția PSD-ALDE la legile Justiției, dar și la legile privind codurile penale.

„De cand Romania a aderat la UE, sistemul de justitie nu s-a mai confruntat cu dezbateri atat de intense si posibile schimbari. Sistemul de justitie romanesc, construit cu mare efort, ar putea fi dezmembrat in mai putin de un an. Indiferent de tipul de drept in care veti intra, si voi veti fi afectati”, a spus Klemm în fața a sute de studenți.

„Amendamentele la legile justitiei vor scadea vârsta de pensionare la judecatori si procurori. Este dificil, având în vedere lipsa de personal. (…) Se acumulează dovezi că magistrații sunt vizați din ce în ce mai mult politic și în presă, pentru decizii judiciare și opinii publice pe care politicienii le văd ca punând în pericol interesele lor. (…) Schimbările din Justiție dau înapoi ceasul în anul 2000”, a subliniat ambasadorul SUA în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *