Ambasadorul SUA, palmă pentru Guvern: Kovesi este deplin calificată pentru postul de procuror-șef european!

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, și-a arștat aprecierea față de fosta șefă a DNA și principala favorită pentru funcția de procuror șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Într-un interviu la Europa Liberă, Klemma a răspuns şi la o întrebarea: „Credeţi că Laura Codruţa Kovesi merită să fie procuror-șef european?”

„Am avut o cooperare excelentă cu doamna Kovesi în perioada în care a fost procuror general şi director al DNA. Din experienţa activităţii noastre comune cu doamna Kovesi, avem un mare respect pentru capacităţile sale şi credem că este deplin calificată pentru postul de procuror-șef european”, a afirmat ambasadorul Klemm.

Laura Codruța Kovesi s-a situat pe primul loc în urma interviurilor pentru șefia Parchetului European, iar acum sunt negocieri între Consiliul Europei și Parlamentul European pentru numirea efectivă, favorit fiind și candidatul Franței. Kovesi nu beneficiază însă de sprijinul Guvernului de la București care face tot posibilul de a o opri pe aceasta în a ajunge procuror șef.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.