Amiralul James Foggo: Submarinele Rusiei sunt o amenințare pentru Europa și Africa de Nord

Submarinele Federației Ruse din Marea Mediterană reprezintă o amenințare pentru Europa și Africa. Prezența lor face ca regiunea să fie una dintre cele mai militarizate din lume. Acest lucru a fost declarat de comandantul marinei americane din Europa și Africa, amiralul James Foggo, potrivit Guildhall.

Submarinele diesel ale Rusiei sunt înarmate cu rachete „Kalibr”. Amiralul a atras atenția și asupra vitezei submarinelor rusești. „Un submarin de clasa Kilo poate merge oriunde în apele europene și poate lovi orice capitala europeană sau din Africa de Nord”, a spus Foggo, potrivit presei ucrainene.

De aceea a apărut necesitatea, consideră amiralul, de a patrula căile maritime din Marea Mediterană. El a solicitat de asemenea să se atragă atenția la ceea ce face Rusia în Crimeea și la Tartus, dar și asupra amenințării ce vine urmare a prezenței ruse.

În 2020, forțele navale NATO s-au confruntat de mai multe ori cu flota rusă din regiune. De trei ori acest lucru s-a întâmplat în aprilie și de trei ori în mai. Statele Unite ar trebui să elaboreze un plan geostrategic care să reflecte realitățile în schimbare, spune Foggo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *