„Amnezia” Judecătoarei L-a Salvat Pe Borcea

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au motivat sentința prin care frații Becali, Victor și Giovanni, au ajuns la începutul lunii februarie din nou după gratii, în dosarul în care sunt acuzați că i-au dat mită judecătoarei Geanina Terceanu pentru a-i achita în dosarul Transferurilor ilegale de fotbaliști. Dacă în cazul celor doi frați, magistrații au putut proba fără dubiu că au cumpărat bunăvoința judecătoarei condamnate la rândul ei la 7 ani de detenție, în cazul lui Cristian Borcea, de asemenea inculpat în dosar, judecătorii n-au avut nicio probă care să-l incrimieze pe acesta. Geanina Terceanu a susținut că a primit 10.000 de euro de la Borcea, dar că banii erau de fapt un gest de simpatie pe care omul din fotbal l-ar fi făcut.

În schimb, Borcea a susținut că n-a avut nicio treabă cu judecătoarea susținerile ei fiind simple fabulatii. De altfel, instanța de judecată a ajuns la concluzia că declarațiile date de Terceanu pe parcursul urmăririi penale și a cercetării judecătoresti se bat cap în cap și că fostul magistrat nu a știut să indice nici măcar un detaliu din locuința lui Cristian Borcea, deși a susținut că a stat la acesta în casă aproximativ două ore. De asemenea, Terceanu nu a putut preciza unde este situată casa lui Borcea, singurul indiciu oferit fiind că locuința este mare. În plus, instanța a confruntat-o pe Terceanu în privința locinței lui Borcea, arătându-i fotografii din interiorul acesteia. Nici de această dată fostul magistrat n-a putut da detalii, ba, mai mult, a spus că nu recunoaște niciun obiect.

„După administrarea întregului probatoriu şi evaluarea acestuia, orice îndoială a organelor judiciare în formarea convingerii cu privire răspunderea penală a acuzatului pentru infracţiunea comisă se interpretează în favoarea acestuia.Dacă în urma evaluării întregului probatoriu, administrat în mod legal şi loial, rezultă în mod obiectiv dubii, îndoieli rezonabile cu privire la vinovăţia inculpatului, instanţa este obligată să dispună achitarea inculpatului”,au motivat judecătorii decizia de achitare a lui Cristian Borcea, eliberat la început acestei luni din penitenciar unde a ispășit pedeapsa din dosarul Transferurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.