Ana Birchall, dorită de SUA ministru al Justiţiei!

Viitorul Guvern format în jurul PNL ar putea veni şi cu un transfer-surpriză de la PSD. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, ar putea fi menţinută în funcţie
PNL ar putea apela la soluţia continuităţii la Ministerul Justiţiei, prin păstrarea ministrului Ana Birchall, cea care s-a dovedit foarte eficientă în promovarea unei agende total diferite de cea a PSD.
Pentru păstrarea Anei Birchall ar exista solicitări din partea SUA, în condiţiile în care actualul ministru a avut parte de mesaje de susţinere directe din partea procurorului general al SUA. Liberalii sunt încă reticenţi la această idee, o decizie în acest sens urmând să fie luată în zilele următoare.

În mandatul de la Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, s-a remarcat prin războiul cu preşedintele CSM, Lia Savonea, şi prin discursul împotriva Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Demisă de premierul Dăncilă încă din luna august, Birchall a rămas în funcţie în virtutea refuzului preşedintelui Iohannis de a semna decretul de eliberare din funcţie. Obligat de CCR să semneze decretul „de îndată”, Klaus Iohannis a continuat să refuze să facă acest gest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *