ANAF a demarat recuperarea prejudiciului în cazul lui Udrea. Vezi fără ce rămâne

 

 

 

Potrivit unor surse citate de G4Media, ANAF a demarat procedurile de recuperare a prejudiciului de aproape 3 milioane de euro în dosarul “Gala Bute” în care a fost condamnată Udrea. Astfel, fiscul a trimis notificări și somații la domiciulul oficial al fostului ministru, însă actele s-au întors, menționează sursa citată. De asemenea, ANAF a declanșat și procedura de evaluare a proprietăților deținute de Elena Udrea și aflate sub sechestru în acest dosar, bunuri precum terenurile de la Nana, un sfert din clădirea hotelului Eurohotels.

“Terenurile agricole, extravilane, din Călăraşi nu valorează foarte mult, iar să vinzi un sfert din clădirea unui hotel e dificil. E de neînţeles de ce procurorul DNA nu a pus sechestru pe conturi sau acţiunile la firme!?”, au explicat surse din cadrul ANAF pentru G4Media.ro.

Fiind de notorietate că este fugită în Costa Rica, inspectorii au solicitat “instituirea unui curator de către instanţă” pentru reprezentarea Elenei Udrea în faţa organelor fiscale, însă procedura este greoaie.

Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Elena Udrea la Parlament în ianuarie 2017, ea deţine aproape 14 hectare în comuna Sohatu, alte peste 14 ha în Săruleşti, aproape 2 ha la Nana şi alte 11 ha în comuna Gurbăneşti din judeţul Călăraşi.

Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, sentința fiind dispusă în timp ce se afla în Costa Rica. După ce a născut,  Udrea a fost arestată de Interpol, în prezent fiind în custodia autorităților din Costa Rica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *