Anchetă de proporții la Penitenciarul Rahova! Psiholoaga deținuților s-a măritat cu un interlop condamnat! Este al doilea caz la aceeași pușcărie!

Psiholoaga Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu unul dintre deținuți, interlopul „Crocodilul”, membru al grupării Sportivilor, pe care l-a consiliat pe probleme de educație în cadrul închisorii. Administrația Națională a Penitenciarelor a confirmat că a fost declanșată o anchetă disciplinară. Este al doilea scandal de acest gen la Penitenciarul Rahova. În urmă cu 10 ani, psiholoaga de la Rahova s-a îndrăgostit lulea de un deținut condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri. De dragul lui, psiholoaga a intodus droguri și telefoane mobile în penitenciar. Scandalul s-a mișamalizat, iar medicul psiholog a scăpat basma curată după ce și-a depus demisia.

„În ceea ce privește nerespectarea prevederilor Ordinului nr. 2794/C din 8 octombrie 2004 pentru aprobarea Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare, la nivelul unității responsabile (Penitenciarul Rahova – n.r.), autosesizată în urma informațiilor mediatizate, se analizează, din punct de vedere disciplinar, încălcarea acestor dispoziții”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Reprezentanții ANP au precizat că, potrivit codului deontologic, relațiile dintre angajații penitenciarelor și deținuți sunt interzise. Căsătoria dintre angajata de la Rahova și Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilul”, a avut loc însă la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat între timp deținutul.

„Orice deținut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens și, după ce se analizează, deținutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparține penitenciarul, în cazul nostru în Jilava. Căsătoria la care faceți referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deținutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a declarat Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat, în iunie 2018, la 7 ani și 6 luni pentru constituire de grup infracțional organizat. În momentul condamnării el se afla în Costa Rica unde dezvoltase o societate de pază. Crocodilul a fost implicat în scandalul din Plazza Mall și a fost acuzat de tentativă de omor. El a declarat că dosarul său ar fi fost o înscenare după ce ar fi refuzat să facă denunțuri false despre fostul procuror Maximilian Bălășescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *