Anchetă în Republica Moldova despre modul în care condamnatul penal Cristian Rizea a obţinut cetăţenia!

Modul în care fostul deputat PSD din România, Cristian Rizea, a primit cetățenia Republicii Moldova rămâne incert. La fel de incert este dacă nu cumva este unul dintre beneficiarii schemei de cetățenie prin investiție, sunt supozițiile deputatului PAS, Dumitru Alaiba, din R. Moldova. El a întocmit solicitări în acest sens către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenției Servicii Publice și către Procuratura Generală din Republica Moldova.

Am întrebat de la Agenția Servicii Publice și Ministerul Economiei despre modul în care Rizea a primit cetățenia și dacă nu cumva este unul din beneficiarii schemei de cetățenie prin investiție – unul din cele mai glorioase voturi Plahotniuc-Dodon. Deși însăși programul a fost lansat în noiembrie 2018, mare parte a legislației deja era în vigoare în mai 2018, când Rizea a primit cetățenia.

Și am solicitat Procuraturii Generale să investigheze toate circumstanțele în care o persoană condamnată în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, a primit fără probleme cetățenie, încă și în regim de urgență”, a anunțat deputatul Dumitru Alaiba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *